ZNAMENJA NOVEGA ČASA

Nenavadnih navdihujočih pojavov, ki odstopajo od naših ustaljenih predstav o resničnosti, in za katere ne znamo najti logične ali znanstvene razlage, ni malo. Množični in raznovrstni so, dogajajo se ljudem po vsem svetu. Kot taki izzivajo naša ustaljena prepričanja ter sprožajo vprašanja o naravi in zakonitostih sveta, v katerem živimo.

Na so posnetki, na katerih so podobe, ki jih tam ne bi smelo biti. To so prepoznavne osebe iz krščanske verske tradicije in druge podobe. Takšne pojave je najlaže prezreti ali zavreči, češ da so umetno ustvarjeni ali izmišljotine. Objavljene fotografije v tej številki revije naj bi bile pristne. Jasnovidci in ezoteriki, ki so jih videli, menijo, da so znamenje blagoslova ali navzočnosti višje sile – presodite sami. Um, odprt za nova spoznanja, je nekaj izjemno dragocenega.

Prikazen na tekočih stopnicah

Prijateljica, svobodna novinarka Andreja B. iz Münchna, je pred leti v nemškem mestu Essen fotografirala za reportažo o praznini in obupu, ki vladata v velikih mestih. Ko so film razvili, je bila na njem prikazen v sijočem belem oblačilu. Novinarka je prepričana, da v trenutku, ko je pritisnila na sprožilec, na tekočih stopnicah ni bilo nikogar.

 Fotografija Jezusa – prvič

Slikar Pino Casagrande iz kraja Colma di Valduggia v severni Italiji, je 13. avgusta 1993 začutil, da mora opoldne nujno k maši. V nekem trenutku je začutil, da mora fotografirati oltar. Slikal je monštranco med cvetjem in svečami. Na razvitem posnetku ni videti oltarja, na mestu oltarja se je pojavil Jezusov obraz.

 Fotografija Jezusa – drugič

Avtor te fotografije je obiskal Lurd, Medžugorje in Jeruzalem. Ko je razvil film, je bila med slikami tudi ta fotografija Jezusa.

 Marija z Jezuščkom

Na eni od slik na filmu, posnetem v Medžugorju, se je pojavila slika Marije z Jezusom. Kako je nastala, se ne ve, pravijo, da je neznani avtor fotografiral oltar v glavni cerkvi, na posnetku pa se je pokazala omenjena podoba.

 »BOG« v jajčevcu

Kuhar Jermarcus Brady iz Louisiane, v Združenih državah Amerike, je 7. julija 2014 v restavraciji pripravljal jed iz jajčevcev, ko je opazil, da semena prerezanega jajčevca oblikujejo besedo GOD (v angleščini, bog). Berljiv napis ni presenetil samo Bradyja, temveč vse zaposlene. Brady je za televizijsko mrežo povedal, da mu je vera pomagala v hudih časih. Nenavadni zapis v jajčevcu razume, kot da mu hoče »avtor zapisa« sporočiti, da je resničen, in tudi edina stvar, na katero se lahko zares opre v življenju. (Vir: huffingtonpost.com, wafb.com)

SKRIVNOSTNI ŽARKI NA NEBU

Sredina avgusta. Uspešno sem odplačala šestletno posojilo za avto, in z bratom sva na parkirišču proslavljala. Postavljala sem se ob avto in brat me je fotografiral. Bila sem zelo srečna. Oblačno je bilo, toda tisti trenutek, ko sva s fotografiranjem prenehala, je skozi oblake posijal žarek. Šla sva že na dvorišče in zdelo se mi je, kot da bi mi nekdo stal za hrbtom in mi prigovarjal, naj se obrnem. Obrnila sem se in med oblaki zagledala sonce. Čutila sem neko vzvišeno navzočnost, nekaj nadnaravnega. Vzela sem fotoaparat in slikala nenavadno sonce. Ko sem fotografijo pozneje pogledala na računalniku, sem osupnila. Žarki so skozi oblake prihajali v obliki Marije z malim Jezusom v naročju, ob straneh pa sta jo kleče častila angela.

Če fotografijo obrnemo pokonci, je na levi strani videti Jezusa na križu in pod njim Marijo. Nisem mogla verjeti, kakšna fotografija! Posnela sem jo tri dni pred praznikom Marijinega vnebovzetja. Razmnožila sem jo in jo podelila naprej. Številnim je prinesla blagoslov in poglobljeno vero. Pošiljam jo tudi vam v srečo in blagoslov. Morda bo zgodba dovolj nenavadna, da jo boste objavili.

Sestra Benedikta FSR

Prispevke zbrala: Barbara Škoberne; celoten članek lahko preberete v reviji AURA, februar 2015, št. 306 in si tudi ogledate fotografije.

 

 

 

Več ...