ŽIVALI SE VRAČAJO

Danes je vse več odtujenosti med ljudmi, zato se ti čedalje bolj navezujejo na domače ljubljenčke, predvsem na pse in mačke. Imeti domačega ljubljenčka je modno, revija Time pa je že leta 2009 objavila, da se je vsota, ki so jo v zadnjem desetletju in pol porabili lastniki za domače ljubljenčke potrojila. Navezanost človeka na živali je močnejša kot kdaj koli prej in ko ljubljenček pogine, se številni lastniki s tem težko sprijaznijo. Nekateri verjamejo, da štirinožno bitje, ki so ga imeli radi, v onstranstvu še naprej živi in se celo reinkarnira.

Dr. Bruce Goldberg, strokovnjak za regresijo v pretekla življenja, se je v svoji bogati praksi − imel je več kot 11 000 pacientov −, srečal tudi z žensko, ki je pred nedavnim izgubila psa in zapadla v hudo depresijo, ter se je obrnila nanj po pomoč. Goldberg jo je s posebno tehniko »notranje telesne izkušnje« (IBE – Inner Body Experience) vpeljal v spremenjeno stanje zavesti. Ženska je pozneje trdila, da je med spremenjenim stanjem zavesti znova srečala svojega umrlega pasjega ljubljenčka in to srečanje jo je tako okrepilo, da je depresija izginila. Zgodba pa ima še nenavadno nadaljevanje. Ko je nekoč prišla z nakupovanja in hotela odkleniti avto, je v zaklenjenem avtu na sedežu zagledala psa. Vzela ga je za svojega in ugotovila, da je bil po vedenju izredno podoben poginulemu psu.

Zgodbe, ki jih pripovedujejo osebe, ki so doživeli nekaj takega so lahko zabavne, in kažejo na to, kako hitro ljudje, zlasti tedaj, ko so obremenjeni s čim, podležejo avtosugestiji in si pogosto nepomembna »znamenja«, kot so telesna podobnost in vedenje živali, razlagajo kot reinkarnacijo svojega ljubljenčka. Kakšna zgodba pa zbudi celo srh, kot na primer zgodba o mački, ki so jo pred meseci pokopali, ker je poginila, potem pa se je znova prikazala v hiši.

Celoten članek lahko preberete v reviji AURA, september 2014, št. 300

 

Več ...