ZDRAVNIK SVETUJE: KREPIMO SVOJE SAMOOBNOVITVENE SPOSOBNOSTI

Narava in evolucija imata zmeraj prav. Vsak, ki to razume in se s tem strinja, lahko premaga vse bolezni.

Ali verjamete, da bi evolucija res ustvarila nekaj tako genialnega kot sta človek in narava, ter ob tem pozabila pri vsakem posamezniku razviti obnovitvene mehanizme in programe?! Kajti če bi se zgodilo kaj takega, potem niti dneva ne bi preživeli zunaj materinega telesa. Zato je naša prva naloga skrbeti za svoje telesne samoobnovitvene mehanizme, da kar se da dobro delujejo. Najpomembnejši uravnavalci našega telesa pa so hrana, mir, svetloba in telesna toplota.

 

Narava pametnejša od uradne medicine

Težava današnje medicine je, da skoraj vsako zdravljenje zavira delovanje naravnih obnovitvenih telesnih mehanizmov, namesto da bi jih krepilo, četudi gre za antibiotike, kortizon, sredstva proti bolečinam, uspavala, pomirjevala ali kemoterapijo. Tisti, ki delujejo v sistemu medicine v spregi s politiko in farmacevtsko industrijo neverjetno arogantno zatrjujejo, da sodobna medicina lahko zdravi skoraj vse bolezni. Res pa je, da zdravniki zdravijo le tiste »bolezni«, ki so jih sami iznašli in za katere »bolezenska znamenja« so opisali sami, da bi lahko trdili, da »bolezen« uspešno zdravijo. Opisali so le simptome telesnih obrambnih mehanizmov in te tudi dokaj uspešno zavirajo.

Zdravniki seveda niso slabi ljudje, vendar ne vidijo, da so ujetniki nevidnega sistema, za katerega sploh ne vedo, da obstaja. Gre mu predvsem za zaslužek. Kriv je torej tudi za to, da se študentje medicine na primer učijo na pamet o ciklu citronske kisline v celičnih mitohondrijih, nihče pa jim ne pove, kaj naj s tem znanjem počnejo. Če pa bi jim profesorji ob tem tudi povedali, da večina zdravil, enako kot strupi iz okolja, zavira ali celo onemogoča delovanje encima ubikinon ali encima citokromoksidaza v naših celicah in s tem zavira in preprečuje dihanje celic, takšnih zdravil ne bi več predpisovali, saj to pomeni, da predpisujejo zdravila, ki slabijo človekove samozdravilne sposobnosti.

Tudi združenjem bolnikov ali ozdravljenih bolnikov ni posebno veliko do česa drugega, kakor za še dodatno zagovarjanje stališč in načina zdravljenja uradne medicine. Seveda si prizadevajo, da bi bolniki ozdraveli, vendar le na način, kot jim ga vsiljuje uradno zdravljenje. Vzemimo za primer združenja bolnikov z rakom. Skoraj vsa združenja po svetu podpirajo samo študije o kemoterapiji, obsevanju in čim hitrejšo vpeljavo na novo patentiranih zdravil, za kaj drugega jim manjka poguma, volje in znanja. Zato je toliko pomembnejše, da se ljudje začnemo sami zanimati za svoje zdravje in si prizadevati, da bi razumeli naravo ter mobilizirali svoje samoozdravitvene sposobnosti, kajti drugega načina za ozdravitev v resnici ni. To sicer ne bi prineslo velikega zaslužka, zato pa bi imeli več zdravih ljudi, ki bi podpirali prepričanje, da ve Stvarnik in Narava več kot uradna medicina.

Prof. dr. Peter Yoda, odlomek iz knjige Ein medizinischer Insider packt aus (Zdravnik razkriva), objavljeno v reviji AURA, junij 2009, št. 238

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...