ZAKAJ JE TAKO – PREHRANSKO-ZDRAVSTVENE SKRIVNOSTI
Zakaj je bil srebrn jedilni pribor v preteklih stoletjih tako cenjen? Ker je slina z njega lužila srebro, srebro pa uničuje bakterije–glivice v črevesju, med drugim tudi škodljive kislotvorne, zato raba srebrnine v prehrani blagodejno vpliva na zdravje. Poleg tega pa vibracijska energija navadnega srebra krepi želodec, vranico, trebušno slinavko in dvanajstnik.
S tem je pojasnjena tudi zdravilnost koloidnega srebra (ki je vodna raztopina navadnega srebra). Ker je srebro baktericidno in glivocidno, uživanje koloidnega srebra razkisava telo in telesu omogoča, da si obnovi odpornost in ozdravi tudi od hudih in kroničnih bolezni. Vendar je dobro vedeti, da koloidno srebro ne pomaga, če ima oboleli stare zobne amalgamske zalivke, ki vsebujejo živo srebro; iz starejših zalivk se amalgam luži v črevesje, tam pa izniči delovanje koloidnega srebra, njegova radioaktivnost pa spodbuja bohotenje vseh bakterij – glivic, torej tudi škodljivih.
Zakaj ljudje, ki so vajeni kravjega mleka in živil iz njega, nagonsko posegajo po njih, čeprav je vedno več dokazov, da bolj škodijo kakor koristijo? Mlečnokislinske bakterije v mleku pomagajo zmanjševati kislost črevesne flore, ker zavirajo bohotenje kislotvornih zajedavskih bakterij – glivic, vendar pa dologoročno uživanje mlečnih živil škoduje, ker se mlečne maščobe v krvi vežejo z rudninami in odlagajo po telesu, s tem pa kri siromašijo rudnin, ki jih telo potem črpa iz kosti in zob. Živalsko mleko, ki vsebuje veliko maščob, tudi maši črevesje in zmanjšuje njegovo sposobnost vsrkavanja hranil.
Zakaj je toliko alergij že pri dojenčkih in otrocih? Ker je vedno več žensk že zgodaj zakisanih, zato dobi novorojenec z maternim mlekom kandido. Ta se razbohoti v prebavilih (zato imajo dojenčki pogoste prebavne težave, napet in napihnjen trebušček ter belo obložen jeziku, pozneje pa trebušne kolike idr.); razbohoteni presnovni zajedavci prodrejo skozi nežne stene dojenčkovega črevesja v telesne tekočine, zakisavajo telo, zmanjšujejo odpornost ter porajajo preobčutljivost za snovi v hrani in okolju. Če je materino mleko prekislo, ga marsikateri dojenček noče več piti.
Zakaj je toliko alergij pri odraslih ljudeh? Ker se jim zaradi postopno naraščajoče telesne kislosti zmanjšuje odpornost, telo postaja preobčutljivo in se začne alergično odzivati na naravne snovi v okolju in hrani pa tudi na umetne snovi, kozmetične preparate ipd.
Mitja Fajdiga, objavljeno v reviji AURA št. 232, december 2008
Fotografija: Bigstockphoto.com