TELESNA ELEMENTARNA BITJA

O elementarnih bitjih, ki skrbijo za ohranjanje človeškega telesa, se le redko piše. Naloga teh bitij je, da nam izoblikujejo kar se da popolno telo in ga ohranjajo. Vsak dan si ljubeče prizadevajo, da bi nam pripravila telo, ki bi kar najbolje delovalo.

Nekateri ljudje so sposobni ta bitja tudi videti in se z njimi povezati, zato vemo za njihov obstoj.

 

Skrbniki našega telesa

Vsak človek ima svoja elementarna bitja, ki so hierarhično urejena. Celotno telo uravnava elementarno bitje vsega telesa, ki domuje sredi prsi in je znano kot elementarno bitje srca. Tudi vsak organ ima svoje elementarno bitje.

Ta bitja z duhovnih ravni vplivajo na fizično telo in si prizadevajo, da nam priskrbijo kar najboljše možnosti za delovanje.

Nimajo svoje volje, opravljajo le delo, ki jim je naloženo. Povsem odvisna so od nas in mi od njih. Ob nas so vse življenje in tudi med vsakim utelešenjem na zemlji. Po smrti fizičnega telesa jih angeli in posebna elementarna bitja očistijo, potolažijo in znova popravijo, da so nam pri naslednjem utelešenju znova na voljo.

 

Z elementarnimi bitji smo neločljivo povezani

Nanje vplivamo z vsem, kar mislimo, govorimo in čutimo. Če kdo govori večinoma negativno ali celo agresivno, najprej poskrbijo, da to telesu ne povzroči škode. Če človek pri takšnem načinu razmišljanja, govorjenja ali čustvovanja vztraja dlje časa, pa tega bremena ne vzdržijo in ne morejo več odstranjevati negativne energije iz telesa, zato se ta začne kopičiti v njem. Tako pravzaprav sami povzročimo slabitev svojega fizičnega telesa ali celo bolezen.

Če pa je kdo v mislih veder, čist in ima pozitiven, ljubeč značaj, postanejo takšna tudi njegova elementarna bitja. Telo takšnega človeka je zdravo in celo hude okužbe ga ne prizadenejo.

Na elementarna telesna bitja vpliva tudi naš življenjski slog. Človek jih prizadene tudi, če živi brezbrižno in vnaša v svoje telo raznorazne škodljive snovi: nezdravo hrano, alkohol, mamila, tobak ipd. Sčasoma jim ne preostane drugega, kot da začnejo kopičiti ostanke presnove in škodljive snovi v telesu in ga tako ogrožati. Našemu telesu bi se godilo veliko bolje, če bi uživali samo čisto in zdravo hrano in takšno pijačo.

Če želimo sebi, svojemu telesu in tako tudi svojim elementarnim bitjem dobro, si bomo prizadevali za čiste misli in te, pa tudi svoja čustva pozitivno usmerjali ter pazili, kaj v telo vnašamo in kako z njim ravnamo.

 

Ana Jenko, objavljeno v reviji AURA, junij 2009, št. 238

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...