SANJSKI CVETOVI ZA ČLOVEKOVO DUŠO

»Rože so kot lepe besede ali hieroglifi, s katerimi nam narava sporoča, kako nas ima rada,« je nekoč zapisal Johann Wolfgang von Goethe, švicarski zdravnik in ljubitelj narave Jürg Reinhard pa, da so »rastline žive antene za vplive iz vesolja in ozračja«. Iz sončne svetlobe prestrežejo energijske frekvence in s tem tudi vse mineralne elemente, ki jih vsebuje sončna svetloba na tisti vibracijski ravni. Iz homeopatije in Bachove cvetlične terapije vemo, da vsaka rastlina uteleša neko duševno kvaliteto. Vera uči, da to ni naključje, kajti kraljestvo narave je človekov ponižni služabnik. Pred človekom gospodarjem se razprostira »čudovita božja lekarna«, z razkošjem vsega, kar potrebuje za ozdravitev duše in telesa.

Človek lahko zaznava to zdravilo z vsemi petimi čuti, lahko ga popije, vdihne, se ga dotakne. Lahko ga tudi sliši kot zdravilni zvok. Kaj pa je z vidom? Ta nenehno sprejema vibracije in jih skozi oči usmerja v človekovo notranjost. Kajti vse, kar obstaja, vztrajno izžareva finosnovne nihaje. Če na televizijskem zaslonu prikazujejo eksplozijo atomske bombe, bi lahko merilnik v sobi pokazal šibko radioaktivnost. Iz kineziologije vemo, da gledalec v trenutku izgubi moč, če na zaslonu opazuje človeka, ki kadi – čeprav v resnici ne more videti niti dima niti cigarete. Ko zagledamo čudovito pokrajino, ki se je še ni dotaknila človeška roka, globoko zajamemo sapo in se okrepimo. Toda takoj, ko naš pogled opazi daljnovod, se blagodejni učinek razblini.

 

Slike povezane z upodobljenim

Da slike ohranijo informacije, povezane z njihovo vsebino, naj bi dokazoval tale primer: Poleti leta 1951 sta se Curtis P. Upton, inženir, diplomiral je na univerzi Princeton, in njegov študijski kolega William J. Knuth, strokovnjak za elektroniko, lotila posebnega poskusa. Odpeljala sta se na bombažno polje na 12 000 hektarjev velikem območju Corataro Marana blizu Tuscona v Arizoni. Iz avta sta vzela skrivnostno škatlasto napravo veliko kot radio. Želela sta preskusiti, kako bo delovala na izbrano polje, vendar ne neposredno, temveč prek fotografij.

Posnetek polja iz zraka sta položila na kolektorsko ploščo na dno naprave, hkrati pa tudi snov za uničevanje škodljivcev. Namen poskusa je bil odstraniti škodljivce s polja, ne da bi v ta namen uporabili kemične insekticide. Poskus je temeljil na domnevi, da bo molekulska in atomska sestava fotografije začela nihati na istih frekvencah kakor polje posneto na sliki.

Težko, da bi se našel znanstvenik, ki bi upal staviti, da bodo tako res odstranili škodljivce s polja. Toda jeseni je Weekend Reporter iz Tuscona na dveh straneh objavil reportažo z velikim naslovom: Tveganje vredno milijon dolarjev se je izplačalo. V članku so ugotavljali, da je elektronski odstranjevalnik škodljivcev omogočil pridelek bombaža, ki je bil za dvajset odstotkov večji od državnega povprečja.

To Howardu Armstrongu ni dalo miru. Na Univerzi Princeton je bil študijski kolega Curtisa P. Uptona in sklenil je, da bo prijateljevo metodo preveril. Ko je iz zraka posnel koruzno polje, ki so ga prav tedaj napadli škodljivci, je en vogal fotografije odrezal, ostanek fotografije pa položil na kolektorsko ploščo Uptonove radionske naprave in ji dodal še majhen odmerek insekticidov.

Po večkratni pet- do desetminutni obravnavi so takoj skrbno preverili stanje na polju. Pokazalo se je, da je poginilo ali izginilo osemdeset do devetdeset odstotkov žužkov iz koruze, ki je bila posneta na obdelanih delih fotografije. Neobdelane rastline iz odrezanega vogala fotografije pa so še naprej kazale stoodstotno napadenost …[1]

 

Vse na nas vpliva energijsko

Zelo pomembno je, s kakšnimi predmeti in slikami se obdajamo. »Zakonitost izravnave pravi, da višji energijski potencial toliko časa teče k nižjemu, dokler se oba ne izravnata. Vsak človek ima svojo energijsko raven. Vibracije zdravega človeka se na primer zvišajo z meditacijo, znižajo pa z uživanjem alkohola in boleznijo.

Tudi prostori imajo svojo vibracijsko frekvenco. Če človek vibrira više kot prostor, v katerem je, potem človekova energija teče vanj, dokler se razlika v energiji ne izenači. Po daljšem bivanju v takšnem prostoru je človek utrujen in brez moči. Če pa prostor niha više od človeka, človeku energija neprenehoma priteka, se dobro počuti, je vzdržljiv in sposoben.« To trdi Sirtaro Bruno Hahn, svobodni umetnik, ustvarjalec slik, ki zvišujejo vibracijo. Ne zdi se mu zanimivo, da bi slikal cvetove, kot jih je Bog »postavil« v gozd in na polje, – saj fotografija danes zmore toliko, da ne potrebuje poleg še čopiča. »Moje slike morajo presegati vidni svet in krepiti duševne sposobnosti,« pravi. Ne želi se prepuščati nezanesljivi in včasih dvomljivi domišljiji, zato njegove slike za krepitev duše temeljijo na umetniškem raziskovanju.

Čeprav še ni imel povsem izdelane predstave, kako naj bi to uresničil, si je drznil objaviti oglas. Časnik z oglasom naj bi izšel v torek po binkoštih leta 2003, oglas pa je oddal v petek pred binkoštmi. »Močno sem si želel upodobiti rastline tako, da bi se na sliki izrazilo njihovo bistvo.« In zgodilo se je, kot se zgodi pogosto: ko višji svetovi vidijo, da nekdo nekaj resno namerava, ga tudi obdarijo z navdihom – največkrat prav zadnji trenutek. Tako lahko človek hkrati preveri tudi svojo vero in zaupanje.

Po dolgi, nemirni noči se je na binkoštno nedeljo zjutraj Hahn zbudil s pravo zamislijo. Takoj se je s kamero odpravil na vrt. Posnete rastline je tako dolgo obračal v računalniku, dokler pred njim ni nastala slika, ki jo je ponoči videl v sanjah: podobno kot na kaleidoskopski sliki se je simetrično prikazalo ozračje s polja, vendar nekako na novo razvrščeno. Nova slika je delovala veliko močneje kakor prvotno posneta. Pri vsakem novem poskusu je Hahn v odkriti naravni slikovni govorici začutil rastlino »jasneje in izraziteje«. Lahko bi govorili o homeopatskem učinku. Tako kot se v homeopatiji zdravilna informacija rastline s tresenjem globlje in močneje vtisne v vodo (čeprav se tega fizično sicer ne da dokazati – pa je prav informacija, in ne fizična snov, tista, ki deluje), tako se tudi rastlinska informacija močneje izrazi z slikami imagami, ker je optično povečana in s tem okrepljena. Hahn: »Presenečen sem ugotovil, da mi slike res govorijo. Prvič sem doživel binkošti kot praznik, ob katerem ‘dežuje duh’. Zvečer sem poznal tudi ime za svoje binkoštne slike. Imenujejo se imagami – ime je simetrično in zrcalno, takšno, kakršne so tudi slike.«

 

Sveta geometrija pomaga

Sirtaro Bruno Hahn slike ne zrcali preprosto in tudi ne po svoji volji, temveč upošteva zakonitosti svete geometrije. Večina slik imagami ima središče, ki ustreza številu 1, božjemu. To središče, božje, izžareva v vse smeri in se tako tudi prenaša. Pokažejo se štiri enaka območja, nevidne črte, ki jih ločujejo, pa ustvarjajo križ. Križ ponazarja moško načelo (navpično, ogenj, pozitivno) in žensko (horizontalno, voda, negativno). In tako kot pri vetrnici se okoli njega razvrstijo različna odzrcaljena območja. Vetrnica ima osem žarkov in število osem pomeni dvig posvetnega k božjemu. Če bi govorili o tonih, potem bi dokončanje ponazorili z oktavo.

In še več: fotografija, iz katere bo nastala slika imagami, mora biti jasna in brez motenj. Hahn posname samo rastline, pri katerih ima občutek, da bi rade sodelovale. V naravo se ne poda kot roparski slon, ki poln pohlepa trga rastline iz tal. Ovenelih cvetov ne slika, ker ti ne izžarevajo več navdihujočih vibracij. Ko ustvari imagami, z ženo meditirata o tem, ali je sporočilo slike res navdihujoče in pozitivno, ter kaj naj bi slika sporočala. To sporočilo potem ubesedita in priložita sliki. Sporočilo je mišljeno le kot pobuda in ne kot nekaj zapovedanega. Najboljše je, da si človek sliko imagami, ki bi si jo želel obesiti na zid, izbere intuitivno – vzame tisto, ki ga najbolj nagovori.

 

Dobrodejni učinek

Imagami ni znanstveno preskušena metoda in seveda tudi ne nadomestilo za obisk pri zdravniku. Toda od leta 2003 številni zdravilci in celo nekateri zdravniki uporabljajo zdravilne časovne karte imagami. Slike imagami lahko tudi harmonizirajo prostor. Če na primer visi imagami v zdravniški ordinaciji, so bolniki bolj sproščeni in optimistični. Po izjavi neke učiteljice imagami ognjiča okrepi delovno ozračje v razredu. Neki triletni fantek, ki so ga tlačile nočne more, zdaj spi mirno, ker je na njegovi nočni omarici imagami svetlina. Majhno sliko imagami je mogoče postaviti tudi pod kozarec z vodo, in tako prepojena voda je priporočljiva za pitje. Imagami z esenco kapucinke naj bi krepila veselje do življenja, spodbujala ustvarjalnost in prebujala zanimanje za svet. Če sliko imagami položimo na energijska središča (čakre), lahko sprosti blokade in polni oslabljena mesta. Neka stranka je poročala, da čuti več prostora v prsih, odkar si redno polaga imagami šipka na srčno čakro, zato lahko znova globoko in mirno diha. Če diapozitive s slikami imagami presvetlimo z okroglo baterijo, lahko njihova informacija neposredno informira obolela območja na telesu. Hahn je pripovedoval o osebi, pri kateri so tako delovali na tilnik z imagami hortenzije, in oseba se je znebila napetosti, izginil je tudi glavobol.

Imagami so več kot samo dopadljiva umetnost. Hahn je prepričan: struktura imagami skoncentrira in okrepi učinkovitost fotografiranih rastlin. Nastane energijsko polje, ki širi zdravilno esenco rastline kot informacijo.«

Bolgarski modrec Omraam Michael Aivanov je vedel, kako močno deluje na nas narava: »Ko občudujete cvetlico, vas ta nagovarja s svojo barvo, obliko in z vonjem, vaša subtilna telesa se pri tem napolnijo; v vaši duši se porajajo oblika, vonj in barva, ki ustrezajo prav tej rastlini. In enako se dogaja tudi pri stiku s čim neprijetnim. Zato mora biti človek pozoren na to, da v njegovem okolju vladajo harmonija, lepota in čistoča, saj se vse to izrazi na človeku. Tej harmoniji ustrezajo v duhovnem območju vrednote in odlike, ki se postopno razodenejo tudi v vas.«

Ursula Seiler, ZeitenSchrift, objavljeno v reviji AURA, decembra 2009, št. 244

Fotografija: www.imagami.de

[1] Iz: Tompkins, Bird, Skrivno življenje rastlin.

Več ...