S SAJENJEM BOLEZNI V LONČEK DO ZDRAVJA?

Bolezen se z bolnika lahko prenese na kateri koli organizem, tudi na rastlino, trdi ruski zdravnik Boris N. Holodenkov, ki svojim bolnikom predlaga nenavadno metodo zdravljenja, za katero je potrebno le nekaj znanja o povezanosti planetov in rastlin ter cvetlični lonček z zemljo.

Boris N. Holodenkov trdi, da je mogoče zdraviti tudi tako, da svojo bolezen »posadimo« v lonček z ustrezno rožo ali zelenjavno rastlino. Kontraindikacij pri tej metodi ni.

Postopek je preprost. Bolnik vzame vzorec nekega svojega izločka: gnoja, urina, sline, potu ali kakšnega drugega izločka. Tega naj pomeša s prstjo in vse skupaj vsuje v manjši cvetlični lonček. V to prst naj potem posaditi 2−3 semena ali gomolj rastline, katere planetarno znamenje se ujema s planetom, pristojnim za bolezen, ki jo ima bolnik. Nato naj počaka, da se razvijejo poganjki visoki nekaj centimetrov. Ne sme pa uporabljati potaknjencev ali razmnoževati izbrane rastline s koreniko (razen hrena), saj lahko rastlina ovene, to pa ne bi bilo dobro zanj. Naj torej uporabi samo seme ali gomolj. Ko rastlinica požene do višine nekaj centimetrov, naj jo izkoplje s koreninami vred in zažge, če je bolnikova bolezen povezana z izločanjem krvi, gnoja, poti ali sluzi, sicer pa naj jo odvrže v reko. Bolnik naj bi potem tudi ozdravel.

Pomembno je, da se rastlina posadi, ko se luna manjša, torej v času od polne lune do mlaja. V tem času naj bi bil človekov organizem tudi bolj dovzeten za razstrupljanje. Luna, ki se zmanjšuje, izsušuje, izpihuje, upočasnjuje dejavnost organizma. Rastlina se tudi ne sme posaditi v soboto ali nedeljo ali na bolnikov rojstni dan. Tudi uničiti jo je potrebno v času od polne lune do mlaja, ko se luna zmanjšuje.

 

Planeti in bolezni

Luna – revmatizem, putika, krči, gnojne rane, menstrualne težave, uši, garje, lišaj, božjast, somnambulizem, depresija, melanholija, alkoholizem.

Mars – bolezni ušes, pljuč, jeter, prehlad, hemoroidi, išias, migrena, slabo celjenje ran, notranje krvavitve, dizenterija, diareja, driska, zaprtje, gangrena.

Merkur – bolezni možganov, nezavest, vrtoglavica, jecljanje, strahovi brez podlage, izpuščaji v ustih, na koži, akne, mozolji, fistule.

Jupiter − kardiovaskularne, gastrointestinalne bolezni, obolela trebušna slinavka, vranica, visok krvni tlak, angina, očesne bolezni, zastrupitve, mišične bolezni, bolezni gibalnega sistema.

Venera − spolne bolezni, okužbe urinalnih poti, spolne perverznosti.

Saturn − bolezni endokrinega in limfnega sistema, rak, neplodnost, lupus, luskavica, multipla skleroza, demenca, prelomi, ekcem, bolezni, ki jih ni mogoče diagnosticirati.

Sonce: opekline, ozebline, hude okužbe, gripa, hude okvare srca in oči, paraliza (kot posledica travme ali možganske kapi), toplotni in hladni nevrodermatitisi, nevroza, toplotni udar, upočasnjen metabolizem (debelost)

 

Planeti in rastline

Luna − anemona, astra, iris, kameliija, veronika (jetičnik), zelje, korenje, kumara, fuksija.

Mars − artičoka, bazilika, kopriva, por, redkvica, redkev, rdeča pesa, hren, česen.

Merkur − janež, baldrijan, dalija, grah, detelja, paradižnik, cikorija.

Jupiter − sončnica, jasmin, kreša, sezam, limona, meta, regrat, potonika, vrtnica, rožmarin, pšenica.

Venera − begonija, nagelj, krvomočnica (geranium), gladiola, tulipan, rman, fižol.

Saturn − rožmarin, krompir, zelena, koper.

Sonce − sporiš, hijacinta, šentjanževka, ognjič, sončnica, koruza, materina dušica, žajbelj.

Včasih se bolezni ne da opredeliti ali jo pripisati temu ali onemu planetu. Na primer virusni hepatitis je po eni strani bolezen jeter (Mars), po drugi strani pa okužba (Sonce), zato je treba posaditi obe rastlini, vendar vsako v svoj lonček, toda obvezno na isti dan.

Kaj bi lahko rekli glede te metode? Vsekakor je nenavadna in spominja na srednji vek in magijske prijeme, uporabite jo šele potem, ko ste že obiskali zdravnika, kot »podporo« medicinskemu zdravljenju.

Marko Vesel, objavljeno v reviji AURA št. 303, november 2014

Več ...