PROTI BOLEČINAM Z ALUFOLIJO

Praksa je pokazala, da lahko aluminijasto folijo uporabljamo tudi zunaj kuhinje. Kitajski in ruski zdravilci jo uporabljajo za preprečevanje manjših bolečin. Če vas boli vrat, ramena, kolena, pete ali roke, morda celo križ, boleči predel ovijte z alufolijo in bolečina naj bi kmalu izginila.

Zakaj je alufolija učinkovita? Ker doseže, da življenjska energija, ki sicer teče po energijskih poteh telesa in je zastala, začne znova krožiti. To pozitivno vpliva na prizadeti predel ali organe. Alufolija se lahko uporablja tudi pri brazgotinah po operaciji in protinu.

Z alufolijo ovijemo boleči predel in ga učvrstimo s povojem, šalom, ruto ali prozorno folijo za živila. Kitajski zdravilci opozarjajo, da je treba imeti folijo na prizadetem predelu vsaj od deset do dvanajst ur, zato je najbolje, da si jo namestimo pred spanjem.

Alufolija pomaga tudi blažiti prehlad in zmanjševati vnetje. V ta namen zavijemo stopala v pet do sedem plasti folije, med posamezne plasti pa vstavimo papir (star časopis) ali gazo. To kompreso nosimo približno uro. Nato jo snamemo in si jo čez dve uri znova nadenemo. To ponovimo po navadi trikrat, po potrebi pa še večkrat.

Ruski znanstvenik A. V. Skvorcov takole pojasnjuje učinek alufolije: »Zdravilci pogosto uporabljajo pripomočke iz alufolije, da bi okrepili posebno energijo, ki nastaja zaradi njene uporabe. Celice človeškega organizma so prepletene z energijo Zemljinega polja, in ko se to polje iz različnih vzrokov deformira, to vpliva na pretok energije tudi v človeških celicah. Gladka površina folije reflektira Zemljino polje kakor velika lupa, zato se to krepi in omogoči vnovično navezavo stika med celicami in poljem. Poleg tega gladka površina folije preprečuje tudi vpliv zunanjega škodljivega sevanja na človeški organizem.«

Daja Kiari, objavljeno v reviji AURA št. 312, avgust 2015, v rubriki Dober nasvet ni nikoli odveč

Fotografija: Bigstockphoto.com

 

Več ...