PRELOMNI ČAS ZAHTEVA, DA ŽIVIMO PO ZAKONIH STVARSTVA

Caroline Myss, doktorica filozofskih znanosti, svetovno znana medicinska intuitivka, učiteljica in pisateljica svetovnih uspešnic, za številne tudi ena največjih mističark našega časa, neutrudno potuje po svetu in, kot pravi, izpolnjuje svoje poslanstvo tako, da piše, govori in poučuje, kje smo kot civilizacija in kaj v tem času kot človeštvo in posamezniki nujno potrebujemo.

Svoje izjemno poznavanje svetovne vojne zgodovine, za katero jo je že v otroških letih navdušil oče, je združila s sposobnostjo prebiranja energijskih vzorcev, poznavanjem arhetipov, simbolov in mističnih vsebin verstev sveta in s svojimi mističnimi izkušnjami in tako ponudila izreden pogled na prelomna zgodovinska obdobja človeštva in na čas, v katerem živimo zdaj.

Vse, kar se dogaja, vpliva na vse

Zadnjih nekaj let Caroline podaja vsebine, za katere meni, da je nujno, da jih poznamo in ne več samo tiste, ki so jih ljudje pripravljeni slišati. Prepričana je namreč, da si ne moremo več privoščiti drže »živim v svojem malem svetu in to je vse, kar me zanima,« saj vse, kar se dogaja, vpliva na vse nas, na naše zdravje in počutje.

Ko smo se voljni povzpeti na vrh naše zgradbe, kakor Caroline reče osebnemu svetemu prostoru, se nam odpre širok, neoseben pogled na celotno dogajanje. To je mistični, sveti prostor, kjer so navzoči le zakoni stvarstva in arhetipi. »Ko v tej posebni tišini obmiruješ, se ti razodene mistična resnica,« pravi Caroline.

Živimo na veliki prelomni točki, ki ni primerljiva z nobeno preteklo prelomno točko v zgodovini človeštva, saj ni niti atoma življenja, ki ne bi bil prizadet ob tem, kar se dogaja danes. Caroline je prepričana, da tega še zmeraj nismo dojeli.

Prav mi, ki živimo v tem času, smo del izjemnega obdobja v zgodovini človeštva, o katerem se bodo nekoč zgodovinarji začudeno spraševali, kako to, da nismo znali razbrati znamenj časa in smo med velikimi spremembami tako rekoč spali. Pisali bodo o ljudeh iz ozadja in igrah moči, ki bi se nam morale razkriti. Spraševali se bodo o naših nenavadnih odločitvah glede okolja, ko je vse bilo tako očitno. Topijo se ledeniki in iz njih sproščajo bakterije stare milijarde let, oceani so zastrupljeni s težkimi kovinami, kontracepcijskimi snovmi, viagro, kemoterapevtskimi zdravili … Čista voda in čisti zrak – temelj življenja, sta skoraj le še spomin.

Mateja Keber; celoten članek si lahko preberete v reviji AURA, september 2014, št. 300

 

Več ...