Pogoji poslovanja

DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p.
Maistrova ulica 4, 1290 Grosuplje
E-pošta: info@ada.si

Davčna številka: 17443989
Matična številka podjetja: 6215858
Podjetje je registrirano pri pristojni enoti Ajpes, dne 6. 9. 2012 – zap.št. 316-02-07024-2012.
Šifra primarne dejavnosti: C 18.130
Transakcijski račun: SI56 6000 0000 0242 183 (Hranilnica Lon d.d.)
S spletnim mestom www.aura.si (v nadaljevanju aura.si ali »spletno mesto«) upravlja podjetje DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. (v nadaljevanju »ponudnik«).

 

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani Aura.si

Splošni pogoji spletnega mesta Aura.si v lasti podjetja DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p.

Registracija

Ob registraciji v sistem spletne trgovine si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je veljaven elektronski naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam. Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oziroma vašega naročila.

Ponudnik tako zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

Dostopnost informacij

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:
 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
 • b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • g) način plačila in dostave
 • h) časovno veljavnost ponudbe
 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba izdelkov

Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu.

Načini plačila

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

– plačilo preko spletne banke/položnice (z nakazilom na račun podjetja)

– plačilo po povzetju z gotovino

 

V paketu z naročenimi izdelki boste prejeli račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe in način vračila blaga sta natančneje obrazložena pod podnaslovom Vračilo blaga. Stanje svojega naročila lahko spremljate na strani “Moj račun”, kjer lahko tudi urejate podatke.

Cene izdelkov in veljavnost ponudbe

Vse cene v spletni trgovini Aura.si so v evrih, ne vključujejo DDV in veljajo od 10.11. 2020. Cene so nepreklicne in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko naročnik spreminja brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga.

Poštnina

Poštnina znaša 4,50 EUR.

Dostavo izven Slovenije izvedemo po predhodnem dogovoru in se jo obračuna po tarifi 20 €. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dostava izdelkov in rok dobave

Spletna trgovina Aura.si se zavezuje, da bo naročene izdelke poslala v najkrajšem možnem času. Naročila vseh izdelkov, ki so na zalogi, bodo odposlana naslednji delovni dan. V primeru plačila preko spletne banke/položnice, se naročene izdeleke pošlje po prejemu plačila. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od treh delovnih dni, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato vas prosimo, da ob prijavi v spletno trgovino natančno vpišete svoje podatke. Izdelke, naročene v spletni trgovini Aura.si, dostavlja GLS.

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa skupaj z naročilom prejme tudi račun. Ponudnik si pridržuje pravico, da če kupec v enem primeru naročila po povzetju paketa ni prevzel in je bil le-ta vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu.

Cene

DDV po 1. odstavku 94. členka ZDDV-1 ni vključen v cene, saj nismo zavezanci za DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca.

Akcijske kode

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kode, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezni izdelek. Vse akcijske kode so časovno omejene in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le eno akcijsko kodo, kode med seboj niso združljive in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino …).

Odstop od kupoprodajnega dogovora

Kupec (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@ada.si.

Obrazec za odstop od pogodbe artiklov je kupcem na voljo tu.

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne po pošti na naslov podjetja: DEVET DESIGN, Maistrova 4, 1290 Grosuplje.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Kupec nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro uničljivo.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih kupca in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blagu, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali uničljivo;
 • za opravljano storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi kupčevega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Odstop kupca od pogodbe za artikle iz kompleta

Če se kupec odloči za odstop od pogodbe za artikle, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enak komplet ali vračilo kupnine. Kupec lahko zamenja artikel iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe artikla, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Odgovornost za stvarne in pravne napake

 1. Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki jih je blago imelo takrat, ko je nevarnost naključnega uničenja ali poškodovanja prešla na kupca. Ta trenutek praviloma nastane s prevzemom blaga.
 2. Napaka je stvarna:
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
  • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oziroma bi mu morala biti znana;
  • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
  • če je ponudnik izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.
 3. Kupec je dolžan nemudoma oz. takoj, ko je mogoče, pregledati predmet pogodbe, ugotoviti morebitne napake in jih zabeležiti. V nasprotnem primeru ponudnik ne upošteva stvarnih napak, ki niso skrite in so bile znane ali bi morale biti znane ob pregledu predmeta pogodbe.
 4. Kupec je dolžan o očitnih stvarnih napakah obvestiti ponudnika nemudoma oziroma najkasneje v osmih dneh po dolžnem pregledu, o skritih stvarnih napakah pa nemudoma oziroma najkasneje v osmih dneh po odkritju, v nasprotnem primeru ni upravičena do odprave stvarne napake.
 5. Kupec je dolžan ponudnika o stvarni napaki obvestiti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila stvarna napaka odkrita.
 6. Ponudnik odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo v roku šestih mesecev od izročitve blaga, v primeru potrošniških pogodb pa v roku dveh let od dneva izročitve blaga oziroma v roku enega leta od izročitve pri prodaji rabljenega blaga. Ponudnik jamči, da na predmetu pogodbe tretja oseba nima lastninske ali avtorske pravice ali pravice industrijske lastnine, ki bi izključevala, zmanjševala ali omejevala pravice kupca, oziroma jamči, da ima te pravice urejene s svojimi pogodbenimi partnerji.
 7. Po obvestitvi Ponudnika o stvarni napaki mora Kupec Ponudniku omogočiti pregled blaga in v obvestilu o stvarni napaki natančneje opisati napako.
 8. Neznatnih stvarnih napak Ponudnik ne upošteva.
 9. Če Ponudnik ugotovi obstoj stvarne napake skladno s pravočasnim in pravilnim obvestilom kupca, ima kupec v zvezi z blagom pravico, da od Ponudnika zahteva:
  • odpravo napake ali
  • vrnitev dela plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
  • zamenjavo blaga z napako z novim brezhibnim blagom ali
  • vrnitev plačanega zneska.
 10. V vsakem primeru ima kupec tudi pravico, da od ponudnika zahteva povrnitev škode, zlasti pa povračilo stroškov materiala, nadomestnih delov, dela, prenosa in prevoza izdelkov, ki nastanejo zaradi izpolnitve obveznosti iz prejšnjega odstavka.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte.

Promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: -jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletno mesto Aura.si in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

Odveza odgovornosti

Spletna trgovina Aura.si skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina Aura.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pritožbe in spori

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb, je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na info@ada.si. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter mu sporočil kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno, če pa to ne bi bilo možno, pa pri pristojnem sodišču.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga kupec lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Phoebe.si, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Darila ob nakupu

V kolikor se kupec odloči za nakup in ob tem prejme darilo, nato pa se odloči kupljeno blago vrniti, je dolžan vrniti tudi darilo – tako blago kot darilo v originalnem stanju. Kot darila se smatra vse, kar je (razen listin) priloženo nakupu (izdelki manjših količin …). V kolikor kupec vrne blago, darila pa ne, se cena darila odšteje od vrednosti, ki jo ponudnik vrne kupcu. Daril, ki jih kupec dobi brezplačno, ne menjamo in ne vračamo njihove vrednosti (v primeru poškodovanosti, neprimernosti …).

Pravice intelektualne lastnine

Ta stran in vso gradivo na tem spletnem mestu, vključno vendar ne omejeno na slike, besedila, fotografije, slike, ikone in ilustracije, razen tistih, ki so že pokrita z obstoječimi avtorskimi pravicami in zaščito o intelektualni lastnini, so v lasti DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p.. Za reproduciranje, objavljanje, spreminjanje, nalaganje, prenašanje in distribuiranje ali javno prikazovanje gradiva s te strani, potrebujete pisno dovoljenje od DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p.. Uporabniki lahko pregledujejo in prenašajo gradivo s tega spletnega mesta samo za osebno, nekomercialno, domačo rabo in taka uporaba se šteje za spoštovanje teh Pogojev. DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. bo agresivno uveljavljala svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri zakona. Vse pravice, ki niso izrecno zagotovljene, so pridržane s strani DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p., odvisno od primera.

Obveščanje in e-novice

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. (Aura.si).

Odškodnina

Strinjate se, da boste zavarovali in branili DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. pred kakršnimikoli in vsemi terjatvami, škodo, stroški ali drugimi stroški, vključno z nastalimi razumnimi odvetniškimi stroški nastalimi pri arbitraži, pri kateremkoli sojenju ali pritožbi, ki nastanejo neposredno ali posredno zaradi ali iz vaše kršitve tega sporazuma (vključno z vašimi kršitvami Kodeksa ravnanja) in/ali iz katere koli druge vaše dejavnosti v zvezi s tem spletnim mestom. Ta del ostane v veljavi tudi po odpovedi teh Pogojev iz kakršnega koli razloga.

Kodeks ravnanja

Strinjate se, da ne boste :
 • omejevali ali prepovedovali drugim uporabnikom uporabo spletnega mesta in storitev
 • posredovali nezakonite, goljufive, grozilne, žaljive, obrekljive, opravljive, opolzke ali drugače neprimerne ali škodljive informacije ali materiale, ali kakršne koli informacije ali materiale, ki lahko predstavljajo ali spodbujajo ravnanje, ki bi se lahko obravnavalo kot kaznivo dejanje, povzročilo civilnopravno odgovornost ali kako drugače kršilo zakon
 • posredovali kakršne koli informacije ali programsko opremo, ki vsebuje viruse, črve, trojanske konje ali druge škodljive ali moteče komponente
 • posredovali gradiva, ki kršijo pravice intelektualne lastnine druge stranke
 • uporabili spletnega mesta za kakršnekoli komercialne ali nezakonite namene
 • spreminjali, prilagajali, podlicencirali, prevajali, prodajali, zbirali ali razstavljali katerihkoli delov spletnega mesta

Nakupi

Če želite opraviti nakup izdelkov, opisanih na spletnem mestu, boste morda morali predložiti nekatere informacije. Zavedate se, da vse te informacije zaupno obravnava DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. Strinjate se, da bodo vse informacije, ki jih zagotovite, točne in popolne. Soglašate, da boste plačali vse stroške nastale z uporabo vašega računa in kreditne kartice ali drugega plačilnega mehanizma po cenah, ki so bile v veljavi, ko so ti stroški nastali. Cene, prikazane na spletnem mestu, so v evrih in ne vključujejo DDVja.

Vaša pisma, vprašanja in komentarji

Strinjate se, da s pošiljanjem vprašanj na Aura.si in/ali DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p., bodisi pisno ali po elektronski pošti, dajete brez stroškov, trajno, nepreklicno, neizključno, univerzalno pravico in dovoljenje za uporabo povezav, uporabo, razmnoževanje, prenos, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prikazovanje, distribuiranje, prevajanje in podlicenciranje takšnega materiala (v celoti ali delno) in/ali vključevanje takšnega materiala v druga dela v kakršni koli obliki, medije ali tehnologije, znano ali kasneje razvite za celotno obdobje kakršnih koli avtorskih pravic, ki bi lahko obstajale za tak material. Nadalje, s predložitvijo vsebine DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. jamčite, da imate pooblastila za odobritev takih pravic in da vsebina, ki ste jo predložili, ne bo kršila nobenih pravic katere koli tretje osebe, vključno vendar ne omejeno na avtorske pravice in pravice do zasebnosti.

Uporaba gesel

Uporaba katerega koli dela spletnega mesta, zaščitenega z geslom, je omejena na posameznika, ki mu je bilo dano dovoljenje in geslo za vstop na ta predel (“pooblaščena stranka”). Gesla ni mogoče razdeliti drugim, pooblaščena oseba pa je odgovorna za vso škodo na DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p., ki bi izhajala iz distribucije svojega gesla.

Spremembe

DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. ima pravico, da kadar koli: (a) spremeni pogoje teh Pogojev, (b) spremeni spletno mesto, vključno z odpravo ali ukinitvijo kakršne koli vsebine ali funkcij spletnega mesta, omejevanjem časovne razpoložljivosti ali omejevanjem količine dovoljene uporabe ali (c) spremeni kakršne koli pristojbine ali dajatve za uporabo spletnega mesta, vključno z uvedbo novih ali povečanih pristojbin ali dajatev za uporabo spletnega mesta ali kakršnih koli drugih povezanih storitev ali njegovih funkcij. Ta sporazum lahko spremeni DEVET DESIGN, Andreja Uranič s.p. kadarkoli ali objavi spremenjene pogoje na tem spletnem mestu, in vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta se šteje za sprejem teh spremenjenih pogojev.

Razno

Strinjate se, da so ti Pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se ureja in razlaga v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji, in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma, bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi. Ti Pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.