NEZEMLJANI ŽIVIJO MED NAMI

»Neznani leteči predmeti so tako resnični kakor letala, ki letajo nad nami. Naš planet obiskujejo že tisočletja,« je izjavil nekdanji kanadski obrambni minister Paul Hellyer v nedavnem televizijskem pogovoru za televizijsko mrežo Rusija danes. »Zemljo obiskujejo vsaj štiri vrste nezemljanov,« je še povedal. Nekateri so videti kakor zemljani in jih, če bi jih srečali na ulici, ne bi prepoznali, za druge pa bi pomislili, da so obiskovalci iz kakšne skandinavske države. Objavljamo povzetek pogovora.

Kako to, da do zdaj noben resen znanstvenik ni potrdil obstoja nezemljanov?

Zelo veliko je dokazov, pričevanj in knjig o tem, da je neznane leteče predmete videlo veliko prič. To bi potrdili tudi zapisi radarjev. Ampak samo malo ljudi si bo vzelo čas in šlo to proučevat ter se prepričalo, ali je res. Večina bo raje odmahnila z roko in rekla, da je to samo nasledek domišljije. Odkar govorim o tem javno, vsak teden dobim povprečno štiri elektronska sporočila z vsega sveta od ljudi, ki poročajo, da so videli neznan leteči predmet, obiskali vesoljske ladje ali se z njimi vozili. Ta informacija je strogo zaupna, saj vlade ne govorijo o njej, če pa poslušate žvižgače in ljudi, ki delajo v vesoljski ali letalski industriji, je dostopnih zelo veliko informacij in ni potrebno veliko časa, da zanje zveš.

Včasih so ljudje poročali, da so videli neznani leteči predmet ali da so nekatere od teh nezemljani celo ugrabili, pozneje pa se je izkazalo, da so to pripovedovali zaradi slave, denarja ali pa je bila to zgolj potegavščina. Kako ločiti resnico od izmišljotine?

Potrebno je veliko časa, da se naučiš ločiti pleve od zrna. Pred leti sem na konferenci v Los Angelesu srečal človeka, ki je napisal knjigo o strmoglavljenih neznanih letečih predmetih. Vsi primeri so bili zelo dobro popisani, tako da ni mogoče reči, da ta vozila ne bi bila resnična. Ko sem bil minister, sem dobival poročila o videnjih. Izkazalo se je, da približno 80 odstotkov, se pravi osem od desetih primerov ni bilo pravih; da so ljudje videli Venero ali plazmo ali kaj drugega. V 15 do 20 odstotkih primerov pa drugih razlag ni bilo. Bili so pravi, avtentični neznani leteči predmeti.

Ste se kdaj srečali z nezemljanom?

Ne, sem pa videl neznani leteči predmet. Približno sto petdeset kilometrov severno od Toronta imam počitniško hišico ob jezeru. Tam sem pred dvema letoma oktobra ponoči sedel zunaj z ženo, ki je želela gledati zvezde. Videla sva izredno svetlo »zvezdo«, ki je bila nedvomno neznani leteči predmet, saj je vsake tri do štiri sekunde spremenila položaj za tri do štiri stopinje. Preveril sem podatke: česa takega ne more početi noben satelit, nobene vesoljske postaje ni bilo blizu, nobena druga razlaga ni bila mogoča. Čez dva dni sem šel sam znova pogledat. Spet se je prikazal in me zabaval tako dolgo, dokler sem ga gledal, približno pol ure. Bilo je zelo zanimivo: dvignil se je, potem se spustil navpično navzdol in se spet krožno dvignil, vse to z astronomsko hitrostjo.

Ljudje, ki so srečali nezemljane, vam pišejo pisma. Ali tudi opišejo, kakšni so videti?

Vedeti morate, da obstajajo različne vrste nezemljanov, podobno kakor različne rase človeštva na Zemlji. Sprva sem mislil, da je teh vrst od dveh do dvanajst. Astronavt Edgar Mitchell, ki me je obiskal pred nekaj leti v Torontu, se je s to številko strinjal. Po zadnjih poročilih, ki sem jih dobil, pa kaže, da jih je okoli osemdeset vrst. Nekateri so podobni nam in jih ne bi prepoznali, če bi katerega srečali na ulici. Obstajajo tudi »nordijski svetlolasci« in »visoki beli«, ki sodelujejo z letalskimi silami Združenih držav Amerike v Nevadi. Njihovi gospe sta šli v Las Vegas nakupovat oblečeni kakor nuni in ljudje ju niso prepoznali. Imam tudi prijatelja, ki je nekoč na ulici opazil nekoga, ki je bil »drugačen« in res je bil nezemljan. Bil je »mali sivi«. Ti imajo zelo tanke roke in noge, majhni so, malo več kot meter in pol visoki, imajo zelo velik trup in glavo ter velike rjave oči; takšne navadno upodabljajo v risankah. Če bi videli malega sivega, bi vedeli, da je to nekaj, česar še niste videli. Če bi videli velikega belega pa bi pomislili, da je mogoče iz Danske ali Skandinavije.

Ali so ta bitja prijazna in dobrovoljna ali zlobna in sovražna zemljanom?

Skoraj vsi so prijazni in dobrovoljni in nam želijo pomagati, morda pa jih je ena vrsta ali dve vrsti tistih, ki to ne želijo. Razlikujejo se nekako podobno kakor ljudstva na Zemlji: nimajo vsi enakih namenov in načrtov.

Od kod prihajajo na Zemljo?

Dolgo časa sem poznal samo tiste, ki prihajajo z različnih zvezdnih sistemov – Plejad, Zeta Retikuli in drugih. V minulih mesecih pa sem srečal posameznike, zaradi katerih zdaj vem, da živijo nezemljani tudi na planetu Andromeda, ki je ena od Saturnovih lun. So tudi na Veneri in Marsu. Med sabo sodelujejo – temu bi verjetno lahko rekli »združena federacija« ali zveza teh ljudstev in planetov, nekako podobno kakor v televizijski nadaljevanki Zvezdne steze (Star Trek). Imajo tudi svoja pravila. Eno izmed njih je, da se ne vmešavajo v naše zadeve, razen če niso povabljeni. Verjetno jih tudi zato v preteklosti nismo videli večkrat.

Ali potrebujejo posebno povabilo, da bi se pokazali?

So določena pravila. Nočejo kršiti naše svobodne volje in priti nepovabljeni. Zelo zaskrbljeni so, saj menijo, da ne skrbimo dobro za naš planet. Krčimo gozdove, onesnažujemo reke in jezera, odlagamo nesnago v oceane … in počnemo še marsikaj, česar dobri skrbniki doma ne bi smeli. Preveč časa porabimo za vojskovanje in preveč denarja za vojaške zadeve, premalo pa za hrano revežem, ne skrbimo dovolj za brezdomce in bolne. Onesnažujemo vodo in zrak, igračkamo se z nevarnim termonuklearnim in atomskim orožjem, ki uničuje ne samo našo Zemljo, temveč tudi druge dele vesolja. To jim ni pogodu. Radi bi delali z nami in nas naučili delovati drugače, ampak samo, če bi mi v to privolili. To so tudi jasno povedali.

Kako?

Govorili so s posamezniki z Zemlje. Delujejo po posameznikih – izbirajo ljudi, ki se jih ne bodo na smrt prestrašili, ko jih bodo zagledali. Vem na primer, da se je ameriški pilot v Nevadi na smrt prestrašil visokih belih. Drugi primer je Charles Hall, ki je rešil hčer enega od visokih belih, posledica pa je bila, da se je spoprijateljil z njeno materjo. Od trenutka, ko sta lahko zaupala drug drugemu, sta se imenitno razumela. O tem je napisal več knjig z naslovom Tisočletna gostoljubnost (Millenial Hospitality). Opisuje, kako doživljaš stopnje takšnega odnosa: sprva te je noro strah, ko dosežeš zaupanje in delovni odnos pa se lahko z njimi zbližaš prav tako kakor s kakšnim zemljanom.

Zakaj se vi, ki govorite o tem odkrito, ne bojite posledic?

Nezemljani so med nami in ne bojim se. Kar zadeva tehnologijo, so svetlobna leta pred nami. Veliko stvari smo se naučili od njih in veliko stvari, ki jih uporabljamo danes, smo od njih tudi dobili, na primer luči led, mikročipe, Keplerjev vesoljski teleskop in drugo. Z nami bi bili pripravljeni deliti še veliko več svoje tehnologije, posebno kar zadeva medicino in kmetijstvo, če mi ne bi bili tako obsedeni z vojskovanjem in bi bili miroljubni.

Ali je mogoča medplanetna vojna, vojna zvezd? Ali bi se morali braniti pred morebitno invazijo ali čem podobnim?

To se utegne zgoditi predvsem, če bomo sestrelili vsak neznani leteči predmet, ki bi prišel v naš zračni prostor, ne da bi prišleke vprašali, kdo so in kaj hočejo. Od vsega začetka pa jih zmeraj znova skušamo sestreliti. Vendar je njihova tehnologija toliko naprednejša, da se nam to doslej ni posrečilo. V tem času bi nas lahko brez težav zavojevali, če bi hoteli ali nameravali.

Kaj bi se zgodilo, če bi ljudje začeli verjeti v obstoj nezemljanov na Zemlji? Stvari bi se potem nedvomno spremenile.

Upam, da bo tako. V knjigi, ki jo pišem, bom razkril vse, kar vem. Omenjam stvari, ki jih moramo vedeti in poznati. Prihodnost vseh bitij na Zemlji bo ogrožena, če ne bomo prepoznali, kaj se dogaja, sodelovali, skušali narediti življenje prijaznejše za vse nas in se tudi naučili sodelovati z našimi sosedi z drugih planetov.

Če so res tukaj že tako dolgo, kot pravite in če želijo pomagati svetu, zakaj je na svetu tak nered? Če hočeš komu pomagati, pomagaš, ne čakaš na povabilo.

Starši včasih povedo otrokom, kaj naj bi delali, ampak to še ne pomeni, da bodo otroci to tudi naredili, mar ni tako? Vesolje temelji na prosti izbiri. Omogočeno nam je, da se napačno odločamo in delamo napake. Težava je, če se mi prevečkrat odločamo narobe in premalokrat prav.

Neznani leteči predmeti obiskujejo Zemljo že zelo dolgo, njihovi obiski pa so se še povečali v zadnjih desetletjih, po izumu atomske bombe. Nezemljani so zelo zaskrbljeni glede tega, da bi ljudje takšno bombo morda še kdaj uporabili, to ne bi bilo dobro niti za nas niti zanje. Vesolje je celota. Morali bomo zamenjati svoje prioritete in namenjati več časa in pomoči drug drugemu; le to bi pripomoglo k boljšemu življenju, pravičnejši družbi in bolj zdravemu okolju. To je zelo zahtevno. Trdim, da to lahko naredimo in da moramo narediti – zdaj.

  1. T.B. Vir: splet

http://www.unexplained-mysteries.com/news/260615/paul-hellyer-aliens-live-among-us

Fotografija: Bigstockphoto.com

 

 

 

Več ...