MORAL SEM PISATI LAŽI

Nemški novinar dr. Uldo Ulfkotte, ki je kar 25 let pisal za prestižne nemške in druge svetovne medije, predvsem za časnik Frankfurter Allgemeine in zaradi svojega pozitivnega pisanja o Združenih državah Amerike postal celo častni meščan ameriškega mesta Oklahome, se je odločil, da bo na televiziji RT ljudem razkril resnico o tem, kako so ga silili manipulirati z javnim mnenjem z namenom, da bi se sprožila tretja svetovna vojna. Poleg tega se je odločil tudi napisati knjigo, kako delujejo mediji v Evropi in po svetu, ob tem pa ni prepričan, da bo ostal živ. To tveganje je vzel v zakup, saj pravi, da je do zdaj imel že tri srčne infarkte in nima otrok, želi pa pred morebitno smrtjo ljudem razkriti resnico o delovanju ameriške CIE, s katero je sodeloval kot »neuradni sodelavec«. To pomeni, da če bi ga razkrili kot takšnega, bi CIA zanikala vsako povezavo z njim.

Oglejmo si del njegove izjave na televiziji RT (izjava je v angleščini in jo lahko najdete na spletu):

»Petindvajset let sem bil časnikar in ves čas so me učili, kako lagati v besedilih, kako prirejati resnico tako, da javnost ne bi izvedela, kaj se v resnici dogaja. Odločil sem se razkrinkati laž in javnosti povedati, da ameriški, nemški in tudi drugi vodilni časniki v Evropi in Združenih državah Amerike brutalno lažejo, da bi sprožili vojno z Rusijo. To je bistvo vsega in vrnitve ni. Zdaj želim svetovni javnosti priznati, da je bilo tisto, kar sem počel narobe. Ne želim nove vojne in to je tudi razlog, zakaj sem se poslovil od takšne lažnive propagande. Vedeti morate, da se vojna nikoli ne začne sama od sebe. Ljudi se skrivoma hujska k vojni in politiki so pri tem manj pomembni, najbolj so udeleženi mediji in časnikarji, posebej izurjeni za to. Pišem knjigo, v kateri bom javnosti razkril veliko prevaro z javnostjo, da bi se na podlagi laganja in manipuliranja odločila za vojno. To je strašno in lagati ne želim več, sit sem lažnive propagande, ki ni odraz demokracije, ki vam jo prikazujejo, niti svobode medijev, ker ta v resnici sploh ne obstaja. Moja naloga je bila na primer, da tako kot moji kolegi hujskam Evropo k vojni z Rusijo. Naročeno mi je bilo, da moram pisati proti Rusiji in v prid Amerike. Podpirati sem moral organizacije kot so CIA in NSA ter transatlantski dogovor Evrope in Združenih držav Amerike in ga prikazovati kot nekaj dobrega, čeprav vsi vedo, da ni nič dobrega, kot tudi ni dobro, da se bomo spustili v vojno. Tega več nočem početi in izdal bom knjigo, ne zaradi denarja, temveč zato, da bi ves svet izvedel, kaj se dogaja za zaprtimi vrati. S tem se skušam nekako oddolžiti za vse, kar sem lažnivega napisal, čeprav tudi vem, da me bodo zaradi te knjige verjetno skušali odstraniti. Lagal sem o veliko dogodkih, naj omenim samo enega iz preteklosti. Leta 1988 so Kurde napadli z antraksom in bojnimi strupi. Poslali so me na mejo med Irakom in Iranom, da tam posnamem Irance, ki so jih napadli z bojnimi strupi. Potem je bila objavljena le majhna fotografija v nekem lokalnem časniku v Frankfurtu, odstranjena pa je bila moja informacija, da je Nemčija še desetletja po drugi svetovni vojni uporabljala bojne strupe in ubijala ljudi..«

Da se dogodki res cenzurirajo, kaže tudi prekinitev prenosa govora predsednice Argentine na seji Združenih narodov v New Yorku prejšnji mesec. Njen govor so na televiziji prenehali prenašati v trenutku, ko je začela opozarjati na zločinska dejanja Združenih držav Amerike na Bližnjem vzhodu. Ameriški mediji o njenem govoru niso pisali, enako so storili tudi mediji po svetu. Zakaj ljudje ne bi smeli slišati resnice? Ljudje smo ujeti v mrežo laži, ki jo pletejo elitistični posamezniki, katerih poglavitna naloga je netiti nemire po svetu. Zakaj pa je to potrebno? Zato da bi ljudje povsem obubožali in obupali, nazadnje pa bi se novi svetovni red pokazal kot rešitelj človeštva in prevzel oblast nad vsem planetom.

 

NOVI SVETOVNI RED

Novi svetovni red naj bi skušala vzpostaviti skupina ljudi, ki naj bi že danes v ozadju obvladovala svet. O tem, kdo naj bi bili ti ljudje, so različna mnenja, omenjajo se najbolj vplivni judovski bankirji in družine, ki so obogatele z nafto, vodilni svetovni politiki, prostozidarji in iluminati ter različne kombinacije med njimi. Namen novega reda pa naj bi bil med drugim tudi odstraniti nekaj milijard ljudi, saj planet naj ne bi bil več kos toliki množici ljudi, kot nas je danes. Novi svetovni red naj bi načrtoval tudi nove finančne krize in propad trenutnih vodilnih valut (zamenjava dolarja z novo valuto, propad evra), netil vojne, širil nove bolezni in podobno. Med temi načrti naj bi bilo tudi onesnaževanje neba s kemičnimi snovmi, manipulacija vremena, dodatki k cepivom, ki povzročajo neplodnost in podobno.

Objavljeno v reviji AURA št. 302, oktober 2014

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...