MMS: V NEMČIJI ODSLEJ NI VEČ DOVOLJEN

Nemški zvezdni inštitut za zdravila in medicinske pripomočke je, kot poroča nemški Spiegel, februarja 2015 izdal negativno mnenje o MMS-ju (Miracle Mineral Suppplement – Čudežno mineralno prehransko dopolnino), čudežnem zdravilu proti aidsu, raku, herpesu, avtizmu, demenci in še marsikateri bolezni, saj je njegova uporaba lahko nevarna. V prihodnje prodaja tega prehranskega dopolnila v Nemčiji ne bo več dovoljena.

Prehransko dopolnilo MMS se navadno prodaja v dveh stekleničkah. V eni je natrijev klorit (NaClO2) (ne ga zamenjevati z natrijevim kloridom, bolj znanim kot kuhinjska sol, katerega kemijska formula je NaCl), v drugi steklenički pa raztopina citronske kisline, ki deluje kot aktivator. Ko se oboje zmeša, nastane klordioksid, strupena snov z značilnim vonjem po kloru. Je močno dezinfekcijsko sredstvo, ki se uporablja za kemijsko razkuževanje vode, v industriji pa za razkuževanje in beljenje, na primer tkanin.

Tudi odgovorne osebe v Združenih državah Amerike, Kanadi in Franciji že dolgo svarijo pred uporabo MMS-ja zaradi neželenih stranskih učinkov, kot so: slabost, bruhanje, driska, odpoved ledvic, razjede požiralnika in tudi motnje dihanja zaradi poškodovanih rdečih krvničk.

Ker je to prehransko dopolnilo v prodaji tudi v Sloveniji, je treba biti pri njegovi uporabi previden.

 Marko Vesel; članek je bil objavljen v reviji AURA, april 2015, št. 307

Več ...