MISTIČNI VOZEL SREČE IN LJUBEZNI

Feng šuj je stara kitajska spretnost, ki nam omogoča dosegati harmonijo z okoljem in drugimi ljudmi. Uporablja se tako za urejanje prebivališč in okolice, kot tudi za doseganje dobrega zdravja, poslovnega uspeha, harmoničnih odnosov, za privabljanje več denarja in podobno. Seveda pa vsi niso prepričani o učinkovitosti feng šuja, so tudi kritiki, ki ga označujejo za navadno kitajsko praznoverje. Toda ne glede na to, kaj si o feng šuju mislimo, pa se v po feng šuju urejenem stanovanju, hiši ali vrtu, dobro počutimo, torej le mora biti nekaj na tem.

Feng šui uporablja različne pripomočke in simbole. Zelo znan simbol je mistični vozel. Včasih ga imenujejo tudi neskončni vozel, ker nima ne začetka ne konca. Simbol neskončnega vozla lahko vidimo tudi na prsih hindujskega božanstva Višnuja in je eden od osmih znakov na Budovem podplatu.

Na manj duhovni ravni se mistični vozel razume kot neskončna ljubezen, ki nima ne začetka ne konca. Zelo je priljubljen kot okrasni simbol, ki se uporablja na različne načine: kot obesek, slika na zidu, vgraviran v les ali kovino, vpleten v preproge in podobno. Če vam je všeč, ga lahko prerišete in obesite na zid ali ga na primer izvezete kot gobelin ali kupite. Je simbol, ki je v domačem okolju kot naročen.

Ana Jenko, objavljeno v reviji AURA, avgust 2009, št. 240

Fotografija: www.chinesehoroskop-e.com

Več ...