MISEL KRMARI USODO IN SVET

Ena najlepših sprememb tega časovnega obdobja je čedalje večje hrepenenje po iskanju duhovnih resnic v ozadju materialnih pojavov. To iskanje je porodilo pravo zakladnico spoznanj, njen pomembni del pa je tudi spoznanje o učinkovanju človekovih misli.

Veliko poznavalcev je celo prepričanih, da je pravzaprav vsako materialno dogajanje v resnici posledica misli in čustev.

Ljudje s posebnimi sposobnosti, ki zmorejo videti človekovo auro (finosnovna telesa, ki obdajajo naše fizično telo), opazijo tudi kakovost naših misli. Z vsako mislijo nastajajo namreč v finosnovnem mentalnem telesu energijske podobe, ki po obliki, barvi in gostoti izražajo miselno vsebino. Tako je ljubeča misel videti nežna in mehka in v harmoniji z energijami, ki jo obdajajo, sovražne misli pa so oglate, brezoblične in tudi na pogled odbijajoče. Njihove barve so od temne do črne, robovi tako nastalih miselnih podob pa so togi in ostri. Takšne miselne podobe pa močno motijo energijski pretok v fizičnem telesu človeka, ki takšne misli goji.

Miselne podobe v auri

Moramo se zavedati, da vse, kar mislimo ali čutimo, nujno vpliva tudi na fizično telo. Vse miselne vsebine se že v skladu z duhovnimi zakoni skušajo materializirati, toliko bolj tiste, ki jih spremljajo močna čustva. Misli so pravzaprav tako prepletene s čustvi, da skoraj ni mogoče misliti, ne da bi ob tem tudi kaj čutili.

Ko mislimo (in čustvujemo), nastajata dva pojava: Ustvarjamo miselne podobe, ki so lahko kratkotrajne in se hitro razblinijo ali pa, če je neki tip misli za nas značilen ali pa misli spremljajo močna čustva, se tako ustvarjene miselne podobe ohranijo dlje časa in se lahko celo razvijejo v trajno tvorbo, ki je ni mogoče zlepa razgraditi. Drugi pojav so psihična radiacijska polja, ki nastanejo, ko navzven širimo energijo, ki jo vsebuje posamezna miselna podoba. To vemo že iz vsakdanjega življenja. Če je kdo jezen, zaznajo to tudi ljudje okoli njega, če smo v bližini razigranega in srečnega človeka, nehote tudi sami postanemo bolj veseli.

Miselne podobe se ločijo od radiacijskih polj po tem, da vsebujejo natančno vsebino misli in čustev, psihična radiacijska polja pa kažejo le kakovost misli in čustev.

Dobri nameni, slabi izidi

Veliko negativnih izjav, ki vplivajo na druge, ni namenoma negativnih. V to skupino sodijo na primer izjave staršev svojim otrokom, od blage kritike do zasmehovalnih ali zaničljivih opazk brez slabega namena, ali celo nasprotno, z dobrim namenom, da bi se otrok poboljšal. Če otrok (ali kdo drug) pogosto posluša takšne opazke ali je deležen negativne kritike, učinkuje to nanj psihično zelo uničujoče. Ko žrtev te negativne izjave sprejme v svojo auro ali celo v energijska središča, se to pokaže v njeni slabi samopodobi in ovira njeno uspešnost. Nekateri terapevti imenujejo negativne sugestije, ki so jih žrtve sprejele v svoja energijska središča, negativni programi, in te je silno težko razkrojiti, odpraviti. Toda ne glede na to, ali je kaj negativnega izrečeno namenoma ali ne, ima obakrat enak učinek – psihično poškodbo.

Druge negativne misli so povezane z močnimi čustvi. Na primer pri ljubosumni osebi je mogoče v auri takoj opaziti ostre bodice, usmerjene na osebo, na katero je ljubosumna. Bodice imajo oster rob, so sivorumene ali črne, če je oseba polna sovraštva. Gre za obsežne energijske vrtince, ki v trenutku zatemnijo ne samo mentalno telo ljubosumneža, temveč tudi njegovo astralno telo ter se energijsko škodljivo usmerijo tudi na tiste, ki so v njegovi (njeni) bližini. Enako velja za jezo, rasistična ali druga nasilna čustva in seveda za samopomilovanje, ki ga veliko ljudi tako rado goji. Če komu takšen pogled nase preide v navado, se v njegovi auri razvije stabilna miselna oblika, ki bo zmeraj skušala človeka spraviti v takšne položaje, da mu bodo dali občutek prikrajšanosti, neljubljenosti in osamljenosti – da mora sam skozi življenje, saj se z dotokom takšnih energij opisana miselna oblika brani pred razpadom. Enako velja za vse druge miselne oblike.

Povsem drugače pa so videti vzvišene misli ali misli, polne ljubezni, na primer ob ljubečem opazovanju malih živali. Nastajajo varovalne podobe z blagimi robovi, zelo svetle in nežne. Barve so pastelne, pogosto prežete s srebrnkastimi ali z zlatimi iskricami. Takšne misli zvečujejo kakovost aure in podpirajo pritok ustvarjalnih moči, ki človeka krepijo in navdihujejo, zato si zavestno prizadevajmo, da bi bilo takšnih misli čim več.

 

NAMIG

Omislite si blokec z naslovom HRANILNA VREDNOST MISLI in vanj vsak dan s plusom ali minusom označite prevladujočo vrsto misli, ki jo zasledite pri sebi tisti dan. Lahko naredite tudi preglednico in tako boste hitro ugotovili, kakšno prevladujočo vrsto misli gojite, hkrati pa boste postali pozornejši na to, kaj mislite in občutite. Hranilna vrednost misli se imenuje zato, ker boste spoznali, s kakšno vrsto misli hranite svojo dušo in energijska telesa.

Marjana Kavčič, objavljeno v reviji AURA št. 233, januar 2009

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...