MARELIČNE PEČKE PROTI RAKU

Marelične pečke vsebujejo zelo veliko vitamina B17, v kristalizirani obliki znanega tudi pod imenom laetril ali amigdalin, ki ga je v petdesetih letih prejšnjega stoletja odkril zdravnik in biokemik dr. Ernst T. Krebs, ml. V letih po odkritju se je izkazalo, da je ta vitamin zelo obetaven za zdravljenje rakavih bolnikov. Z uživanjem naravnih mareličnih pečk dobimo še druge rudnine in encime, kakršnih farmacevtski pripravki vitamina B17 ne vsebujejo.

Dr. Krebs priporoča, naj za preprečevanje raka vse življenje zaužijemo vsak dan do največ deset mareličnih pečk kot dopolnilo svoji prehrani. Ljudje, ki že imajo raka, pa naj bi zaužili največ od 30 do 50 pečk. Otroci in nosečnice naj jedo samo marelice, ne pa pečk. Razumljivo je, da samo uživanje pečk raka ne ozdravi, potrebni so še drugi ukrepi.

Koliko pečk naj bi vsakdo zaužil, je odvisno od tega, koliko jih njegovo telo prenese, še zlasti ker je treba uživati pečke z značilnim grenkim okusom, saj le takšne vsebujejo dovolj vitamina B17. Če začutimo slabost, količino pečk nujno zmanjšamo in jo čez nekaj časa, ko se telo privadi na pečke, polagoma povečujemo do priporočene količine.

Nasvet iz knjige: Phillip Day, Cancer, objavljeno v reviji AURA, februar 2011, št. 258

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...