LUNA KOT VODNICA

Modrosti iz starih pratik

Luna vpliva na plimo in oseko, na rastlinje in seveda tudi na mesečni ciklus pri ženskah. V enem mesecu luna štirinajst dni raste in štirinajst dni upada, v skladu s tem potekajo ustrezne spremembe v vsej naravi in tudi v človeku. Na splošno velja: ko luna raste, krepi v ljudeh voljo za delovanje, ko pojema, pa so ljudje bolj zaspani, okorni, čutijo potrebo po sproščanju in počivanju. Seveda je tudi med pojemajočo luno mogoče dobro delati, le več pozornosti je treba nameniti načrtom in si bolj prizadevati, da se uresničijo. Pomembnejše zadeve je bolje uresničevati ob rastoči luni, za dokončanje nerešenih pa se je bolje zanesti na upadajočo luno. Lahko rečemo, da je vsako lunino obdobje za nekaj dobro.

Če si želimo krepiti voljo ali zdravje, si želimo več ljubezni, modrosti in znanja, je dobro počakati na prve dni rastoče lune. Včasih so svetovali, naj se ob takšnih dneh človek zvečer postavi pred okno, gleda v luno in si trikrat reče: »Tako kot se luna vzpenja na nebu, naj se krepijo tudi moje moči in dobro počutje – ljubezen ali kaj drugega – da uresničim vse, kar je dobro.« Ob pojemajoči luni pa bi bilo treba trikrat reči: »Tako kot se na nebu luna manjša, naj se manjša tudi moje breme ali zmanjšujejo moje pomanjkljivosti (povedati katere).«

Prav gotovo luna vpliva še na marsikaj, česar še ne vemo. Bistvena je za uresničitev, za konkretiziranje na materialni ravni. Če želimo uresničiti svoje načrte, se lahko opremo tudi na luno, čeprav se nič ne bo uresničilo, če ne bomo tudi sami vpregli vseh svojih moči. 

P. V., objavljeno v reviji AURA, februar 2011, št. 258

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...