KAKO SPREMENITI SVOJE ŽIVLJENJE

Marsikdo bi rad spremenil svoje življenje in začel na novo, vendar ne ve, kako naj se tega loti.

Nič ni lažje od tega, če se le zavedamo temeljne resnice, da smo to, kar večinoma mislimo, in da lahko spremenimo svoje življenje, če začnemo razmišljati drugače.

 

Sončni značaj imamo

Dokler imamo negativen odnos do življenja, smo odvisni in igrača neuspehov. Podobni smo Luni, ki je negativna in pasivna in v svoji tirnici odvisna od drugih nebesnih teles, svojo svetlobo pa prejema od Sonca.

Toda vi nimate Luninega značaja, temveč Sončnega. Samo prepoznati ga morate in ga potrjevati. Ustvarjeni ste tako, da lahko sami oddajate svetlobo, ljubezen in življenje, namesto da si to sposojate od drugih. Čim zavestneje omogočite svoji sončni strani, da se izrazi, tem opazneje se bo prenavljalo življenje.

Kot človek s sončnim značajem ne morete ravnati drugače kot pozitivno, namesto da bi se čutili odvisni od sveta in s tem tudi v resnici postali od njega odvisni.

Svoje življenje lahko že v četrt leta povsem spremenite z vztrajanjem pri pozitivnem mišljenju in vedenju.

 

Povsod skušajmo videti samo pozitivno

Če se ozrete v preteklost, boste opazili, da ste večinoma razmišljali negativno, četudi ste imeli občasno pozitivne misli. Takšen miselni svet je ustrezal prejšnjemu načinu življenja. Toda odslej bo vaša stalnica, da se boste do vsega naravnali pozitivno in povsod videli kaj razveseljivega, dobrega, pričakovali samo najboljše, in ob vsakem trenutku storili vse, kolikor je mogoče dobro. Enako kot se bo spreminjala vaša notranja usmerjenost, se bodo spreminjale tudi razmere, v katerih boste živeli.

Pomembno je tudi, kako gledate na stvari. Doslej ste bili večinoma prestrašeni, bali ste se zunanjega sveta in bili nezaupljivi do ljudi in dogodkov. Odslej pa boste z zaupanjem zrli v prihodnost in tudi navznoter, kajti v vas je pomočnik, ki vam bo stal ob strani.

Ob vsem tem je priporočljiva tudi meditacija. V sebi začnite gojiti idealno sliko svojega novega življenja, zamišljajte si, kako vam vse uspeva.

V središču svojega novega življenja stojite prav vi, polni zaupanja in sonca in življenjske radosti. Čim nazorneje si boste to predstavljali, tem popolnejša bo vaša resničnost.

Pomembno je, da že takoj začnete gojiti drugačno stališče do življenja in sebe in se vedete, kot da je vaše novo življenje že resničnost.

 

Ana Jenko, objavljeno v reviji AURA, december 2009, št. 244

Fotografija: Bigstockphoto.com

Več ...