ENERGIJSKO ČIŠČENJE PROSTORA

Vsak prostor nosi vibracije, energijo, ki jo oddajamo s svojimi navadami, življenjskim slogom, dogajanjem v prostoru in celo z mislimi. Potreba po energijski kopeli prostora nastane zaradi zastale energije, neprijetnih vzorcev, ki se jih želimo znebiti, splošnega boljšega počutja in oblikovanja prostora za nove priložnosti. Čiščenje doma na energijski ravni je dobrodošlo vsaj enkrat na leto, predvsem tedaj, kadar se preselimo v nov dom, ob ločitvi, bolezni, kadar imamo občutek zastoja na življenjski poti, za jasnejšo vizijo in doseganje ciljev, ob začetku novega dela, pri prenovi, ob vseh življenjskih prelomnicah ter kadar želimo prostor osvežiti s pozitivno energijo. Pri tem je pomembno, da si zadamo namen, s katerim izpeljemo sam postopek, in da pred tem prostor očistimo tudi navlake, popravimo vse pokvarjene reči, dokončamo vse nedokončano, ter prostor tudi fizično počistimo.

Postopek energijskega čiščenja prostora

Preden se začne energijsko čiščenje, moramo dobro razmisliti, česa si v življenju želimo, kaj hočemo priklicati in s kakšnim namenom bomo čistili. Pri energijskem čiščenju moramo biti čili in zdravi in se dobro počutiti. Čiščenje ni primerno za nosečnice ali ženske z menstruacijo. Opravljamo ga ob dnevni svetlobi, najbolje kadar smo sami. Seveda moramo pridobiti soglasje vseh stanovalcev. Biti moramo umiti in v svežih oblačilih, najbolje svetlih barv (črna barva nikakor ne pride v poštev, ker vpija energijo), po možnosti bosi in v kratkih rokavih za boljšo občutljivost. Odstraniti moramo ves nakit, pasove in druge kovine. Hrana in pijača naj bosta pospravljeni v zaprte prostore, da se ne navzameta tistega, česar se želimo znebiti. Izklopimo vse električne naprave, tudi računalnik, glasbo, mobilne telefone in druge motilnike. Prostor naj bo fizično očiščen in brez navlake. Odprimo okno in začnimo pripravljati darovanje.

Darovanje je namenjeno višjim frekvencam in čaščenju vseživljenjske energije, ki naj bi znova vstopila v naš dom in prinesla želeno. Pripravimo po eno darovanje za vsako sobo. Na majhen krožnik položimo šest različnih svežih cvetov, na sredino čajno svečko. Darovanje lahko vsebuje tudi kakšen kovanec, školjko, dragocen kamen ali ljub predmet. Nato pripravimo oltar, kamor bomo položili vse darovanje, zvonec, harmonično kroglico, kadilko in podobno. Oltar naj bo v središčnem delu doma, na čim bolj vidnem mestu. Lahko si izberemo tudi polico v dnevni sobi, kuhinjsko mizo ali drug element. Nanj položimo prt, vse darove, zvonec, sveto vodo s cvetom nageljna, kadilko ali dišeče palčke in harmonično kroglico. Harmonično kroglico prej napolnimo s pozitivnimi vibracijami. To storimo tako, da jo vzamemo v roke in miže vizualiziramo, kako se skozi nas v kroglico pretakajo vsi pozitivni občutki, ljubezen, napolnimo jo z željami in s toplino. Med čiščenjem prostora imamo vedno v mislih, kar si želimo, delamo z ljubeznijo in osredinjeno.

Ko smo pripravili oltar, lahko začnemo postopek:

►Povečajte senzibilnost rok, tako da drgnete dlani drugo ob drugo.

Uglasite se s prostorom in se napovejte (v mislih izrazite svoj namen).

Začnite pri vhodnih vratih in obkrožite prostor, da občutite njegovo energijo (z desno dlanjo drsite ob stenah približno 10 centimetrov od stene, obidite vse stene prostorov, z zmernimi koraki. Mislite na svoj namen in se skušajte uglasiti s prostorom in z njegovo energijo. Zaključite pri vhodnih vratih, Ko zaokrožite po stanovanju, končajte pri vhodnih vratih.

Aktivirajte prvo darovanje na oltarju. Prižgite svečko ter v eno roko vzemite posodico s sveto vodo, v drugo pa nageljnov cvet. S cvetom trikrat poškropite aktivirano darovanje s sveto vodo, v mislih se osredotočite na svoje želje in napolnite srce z ljubeznijo in s toplino.

Obkrožite prostor s kadilnico ali dišečo palčko bazilike. Nato pustite kadilnico na oltarju. Tako se v prostoru dvigne energija.

Enako aktivirajte vse druga darovanja in jih porazdelite po sobah.

Z glasnim ploski v kotih razbijte zastalo energijo. Obidite vse kote med pohištvom, stenami …

Očistite prostor z zvonjenjem. Začnite pri vhodnih vratih in po enaki poti ob vseh stenah obkrožite prostor. Naj zvonjenje na poti nikoli ne obmolkne, naj bo odločno in obide vse kotičke. Zvok je vibracija, ki se vtisne globoko v živa in neživa bitja in odlično čisti energije. Zvonjenje naj bo enakomerno in ne prehitro.

Še enkrat občutite energijo prostora z dlanmi. Vklopite vse čute.

Prostor napolnite z ljubeznijo, s toplino in z željami z uporabo harmonične kroglice. Kroglico stresajte po prostoru enako kot ste zvonec. Osredinite se na vibracije, s katerimi ste prej napolnili kroglico.

Prostor je zdaj očiščen zastalih in negativnih energij. Naravnan je na pozitivne frekvence. Pomembno je, da vsaj teden dni po energijskem čiščenju ne odidete na počitnice, da vnesete še več vaše energije v prostor.

Po energijskem čiščenju doma bo prostor postal lahkoten, prijeten in svež. Energija se bo nemoteno gibala po vseh prostorih in prinašala blaginjo. Počutili se boste, kot da bi bili odvrgli breme (to boste v resnici storili z odstranitvijo fizične navlake) in življenje bo lahko svobodno steklo proti sanjam.

Pripomočki za energijsko čiščenje doma

  • namizni prt ali pregrinjalo, ki ga bomo uporabljali samo za posebne obrede,
  • čajne svečke, ena za vsak prostor stanovanja,
  • cvetovi svežih rož za darovanje (po pet ali šest cvetov, najbolje različnih barv za eno darovanje, eno darovanje za vsako sobo),
  • majhni krožniki za darovanje in svečka – ena za vsako sobo,
  • dišeče palčke ali kadilka (dišeče palčke z vonjem bazilike ali sandalovine, vonj bazilike najbolj zveča energijo),
  • sveta voda (najboljša je živa voda z žlico neprečiščene morske soli. S slano vodo očistimo tudi antične predmete, ki imajo veliko različnih energij ali pa svojo auro, če se slabo počutimo ali smo si nabrali negativne vibracije),
  • zvonec za čiščenje prostora (lahko tudi drug zvonec, ki ga uporabljamo v ta namen),
  • harmonična kroglica (kroglica, ki oddaja rahel, prijeten zvok in jo napolnimo s svojim namenom, z lepimi spomini, ljubeznijo, željami in vizualizacijo ciljev),
  • vžigalice.

Maša Zorn, objavljeno v reviji AURA, marca 2011, št. 259

Fotografija: Bigstockphoto.com

 

 

Več ...