DOBER NASVET NI NIKOLI ODVEČ

DNEVI HVALEŽNOSTI

Začnimo dan z odločitvijo, da bomo hvaležni za vse, kar se nam bo zgodilo. Že če bomo iskali, za kaj naj bomo hvaležni, bomo pozitivno naravnani, in se nas slaba volja ne bo tako hitro lotila. Imeli bomo dobro energijo, oddajali dobro vibracijo. Tako kot bomo delovali na okolje, nam bo okolje vračalo. Če bomo hvaležni, bomo tudi pogosteje prejemali dobre stvari, zdravje, harmonijo, dobro razpoloženje.

Večinoma se niti ne zavedamo, kako delujemo. Veliko stvari imamo za samoumevne: da sije sonce, hitro pride dvigalo, da nas čaka parkirni prostor, da nas ima nekdo rad, da smo zdravi, da imamo službo, da pridelek dozori itn. Po drugi strani pa smo tudi preveč usmerjeni na stvari, ki jih nimamo ali smo z njimi nezadovoljni. Tuhtamo, zakaj nimamo boljše službe, nezadovoljni smo nad tem, da ne sije sonce, ampak pada dež in podobno. Postanimo hvaležni za majhne stvari, ki se dogajajo, ne da bi jih morda sploh opazili. Če smo na primer prišli hitro na vrsto v trgovini, se zavedajmo, da to ni samoumevno, in recimo vesolju, višji sili, angelom ali Bogu, hvala. Kmalu bo zadovoljstvo začelo prevladovati nad nezadovoljstvom, čutili bomo hvaležnost za čedalje več stvari in izžarevali zelo dobro energijo. Bolje bomo razpoloženi, srečnejši, zavedali se bomo dobrih stvari, namesto da se osredotočamo na stvari, ki nam ne ustrezajo ali nas bremenijo. Ozrimo se vase. Če komu kaj damo, in ta ne reče niti hvala, mu prihodnjič ne bomo tako zlahka kaj dali. In to velja tudi za vesolje. Če nismo hvaležni, bo raje dalo komu drugemu, ki je hvaležen.

Bodimo hvaležni za vse, kar nam pride na pot. Težko je biti hvaležen za slabe stvari, čeprav se lahko prav kmalu izkaže, da če se nam nekaj slabega v preteklosti ne bi zgodilo, se ne bi zgodila tudi neka druga dobra stvar. Na primer, človek izgubi službo, nato pa se čez čas začne ukvarjati s čim, kar ga veseli, ali dobi boljšo priložnost za zaslužek, in potem je hvaležen, da se je tako zgodilo, saj se sicer ne bi bil odločil ali za drugačno pot. Še kako je utemeljen rek, ki pravi, da je vsaka slaba stvar za nekaj dobra. Težko je biti hvaležen za slabo, ki ga doživimo, vendar slabo vsaj sprejmimo, saj ne vemo, kaj dobrega nam bo še prineslo življenje.

Pred spanjem naštejmo nekaj stvari, za katere smo lahko tisti dan hvaležni. Če ne moremo najti drugega, pa morda za dež, sneg, sončne žarke, ki so posijali skozi okno, ker se v družini ali službi dobro razumete in podobno. Perzijska modrost pravi: Jezil sem se na boga, ker nimam čevljev, dokler nisem srečal človeka brez nog.

Drugi nasveti: Koristnost drena, Kako nam pomagajo negativni ioni, Kako pripravimo presno korenčkovo torto.

Daja Kiari; celoten članek lahko preberete v reviji AURA, marec 2015, št. 306 

Več ...