ALI ASTROLOGIJA LAHKO REŠI ZAKON

Po sedmih letih se je zakon Janeza in Marije znašel na robu prepada. Rutina vsakdanjega življenja je naredila svoje in odnosi med njima so se začeli ohlajati. V takšnem položaju se je Janez ogrel za sodelavko in zakonca sta se znašla pred razvezo. Ker pa sta se še ljubila, sta se odločila, da bosta skušala zakon rešiti. Toda namesto zakonskega svetovanja sta se raje odločila za posvet z astrologom psihološke astrologije.

Ta je izrisal astrološko karto obeh zakoncev in pogledal, kako se skladata njuni osebnosti in usodi. Ker je pri obeh zakoncih v veliko astroloških hišah prevladovalo znamenje leva, je postalo očitno, zakaj nihče od njiju ni hotel popustiti in priznati, da morda nima prav. Prav to spoznanje je Janezu odprlo oči, da je začel drugače gledati nase in partnerko. Začela sta zavestno popuščati drugemu in se trudila priznavati resnične napake. Zakon je bil rešen.

Astrologija je zlasti priljubljena na Vzhodu. Tam skoraj ni zakona, ki se ne sklene, dokler svoje ne pove tudi astrolog. Tudi na Zahodu se čedalje več ljudi ob partnerskih težavah obrača na astrologe, predvsem zato, ker je to cenejše kot dolgotrajna partnerska terapija. Za pomoč astrologa se odločajo tudi tisti, ki sicer ne verjamejo, da človeško usodo krojijo zvezde, vendar jih zanima, kakšne so njihove osebnostne poteze in kako lahko sodelujejo z drugimi. Poleg tega je v človeški naravi tudi, da za svoje slabe poteze raje krivimo planete ali zvezde, kot da bi odgovornost prevzeli neposredno sami. Že sprejemanje sebe, ne da bi se obtoževal, je prvi korak k izboljšanju.

Pri astrološki karti so razvidne človekove odlike in tudi njegove šibke točke. Dobro je, če je partner močan tam, kjer je drugi partner šibak. Na primer, če en partner ne zna ravnati z denarjem ali izražati čustev, je dobro, da je s partnerjem, ki je tega vešč. Če pa imata oba partnerja veliko dominantnih lastnosti, bo zveza težavna, saj bo veliko prepirov. Vendar je tudi to pot brušenja značajev in usode, saj so takšni ljudje opremljeni tudi z drugimi lastnostmi, ki jim omogočajo to premagovati.

Avtorica članka: Viktorija Markovič

Članek je objavljen v julijski številki revije AURA (št. 310)

Več ...